Nova Lica

Pravila korištenja

 

PRAVILA KORIŠTENJA

***

 

NovaLica.com je javni portfolio web servis i zajednica za modele, hostese, glumce, plesače, fotografe, agente, dizajnere, agencije i druge pripadnike modne industrije. NovaLica.com pruža korisniku hosting uslugu za promociju pomoću fotografija, marketinga te komunikaciju sa ostalim korisnicima stranice. Korištenjem stranice NovaLica.com pristajete poštovati međunarodni zakon o autorskim pravima koji štiti sve fotografije, grafičke i pisane sadržaje na stranici.

 

Koristeći stranicu NovaLica pristajete na sljedeća pravila korištenja koja se odnose na SVE članove i korisnike stranice:

 

Članak 1. - JAMSTVO USLUGE

Stranica sadrži informacije, činjenice i mišljenja od raznih pojedinaca i organizacija. USLUGE NA STRANICI SU PONUĐENE NA “AS IS“ OSNOVI BEZ JAMSTVA BILO KAKVE VRSTE, IZRAVNE ILI POSREDNE, UKLJUČUJUĆI, ALI NE OGRANIČAVAJUĆI SE NA JAMSTVA NASLOVA ILI POSREDNA JAMSTVA PRODAJE ILI PRIKLADNOSTI ZA ODREĐENU NAMJENU, OSIM ONIH JAMSTVA KOJA SU NAMETNUTA I NESPOSOBNA ZA ISKLJUČIVANJE, OGRANIČAVANJE ILI IZMJENE PREMA ZAKONIMA OVOG UGOVORA. NOVALICA.COM I NJENI SURADNICI NE PODRŽAVAJU NITI SU ODGOVORNI ZA TOČNOST ILI POUZDANOST BILO KOJEG MIŠLJENJA, CASTINGA, PONUDE ZA POSAO, SAVJETA ILI IZJAVE I OBJAVE NA STRANICI.

 

Članak 2. - ZAKON O ZAŠTITI MALOLJETNIKA

U skladu sa zakonom o zaštiti djece na internetu kao roditelj ili legalni skrbnik za maloljetnike ispod 13 godina morate pročitati i pristati na pravila korištenja stranice, te preuzeti punu odgovornost za maloljetnika na temelju informacija u nastavku. NovaLica.com prikuplja svaki e-mail, prebivalište, broj telefona, godine, visinu, težinu, broj obuće, stas, boju kose, i boju očiju za djecu od 13 ili manje godina direktno preko stranice za prijavu. Broj telefona, prebivalište i e-mail nisu javno dostupni. Samo grad, visina, težina, godine, boja kose i boja očiju su javno dostupni za potrebe agenata. NovaLica.com nikada neće zahtijevati da dijete otkrije više podataka nego što je logički potrebno kako bi sudjelovalo u nekoj aktivnosti. Agenti kao treća stranka mogu zatražiti informacije o djetetu za casting. NovaLica.com nisu odgovorna za akcije agenata koji nisu pod nikakvim ugovorom ili dogovorom sa stranicom NovaLica.com osim pravila korištenja. Ako želite kao roditelj/ skrbnik da se izbrišu informacija o djetetu javite nam se na  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Članak 3. - USLUGE

Usluge na stranici uključuju portfolio, oglasnu ploču, privatne poruke i komentare između članova koje omogućuju vama i drugim korisnicima objavu informacija, te interakciju u stvarnom vremenu. Slažete se da nećete objavljivati ili prenositi bilo kakve nezakonite, lažne, štetne, prijeteće, uvredljive, uznemiravajuće, vulgarne, rasne, etničke poruke ili na bilo koji drugi način neprihvatljiv materijal bilo koje vrste, uključujući, ali ne ograničavajući se na, materijal koji potiče na ponašanje koje se smatra kaznenim djelom, krši prava drugih, ili na bilo koji drugi način krši važeći lokalni, državni, nacionalni ili međunarodni zakon. Bilo koji sadržaj objavljen u privatnim poruka kao npr. casting itd., isključivo od strane korisnika, ide na punu odgovornost korisnika, primatelja i svih ostalih uključenih.

 

ČLANAK 4. - ODGOVORNOST KOMUNIKACIJE

Niti jedna e-mail adresa nije javno dostupna preko privatnih poruka, ipak ako je e-mail adresa objavljena u porukama članova to je učinjeno bez odobrenja NovaLica.com i protiv politike stranice. Bilo kakvo prihvaćanje, dopisivanje ili sporazum idu isključivo na odgovornost korisnika i primatelja. NovaLica.com ne garantira za legitimnost bilo koje agencije i neće biti odgovoran za bilo kakav gubitak, ozljedu, izravno ili neizravno, slučajnu, posljedičnu, posebnu, kaznenu, ili sličnu štetu koja proizlazi iz informacija primljenih ili poslanih, bilo izravno ili posredno preko poruka. Slažete se da nećete objavljivati informacije koje nisu profesionalne prirode ili prkose međunarodnim zakonima o zaštiti znakova ili autorskim pravima i ograničenjima na bilo koji način. Vi ćete biti odgovorni za to i time naštetiti stranici protiv svih potraživanja koje proistječu iz bilo kojeg materijala koji je objavljen na stranici. Iako NovaLica.com i njeni suradnici mogu s vremena na vrijeme radi zaštite članova i sprečavanja zlouporabe, pratiti i pregledavati rasprave, razgovore, objave, prijenose i oglasne ploče na stranici, niti NovaLica.com niti njeni suradnici nemaju obavezu to činiti. NovaLica.com zadržava pravo izmjene ili modifikacije informacije o članu ili razne objave bez posebne najave. Potvrđujete da NovaLica.com ne kontrolira informacije dostupne na oglasnim pločama i da mišljenja, savjeti, izjave, usluge, ponude i druge informacije ili sadržaj predstavljen ili objavljuju na oglasnoj ploči su od njihovih autora koji su isključivo odgovorni za njihov sadržaj. NovaLica.com zadržavaju pravo po vlastitoj procjeni izmijeniti, odbiti objaviti ili ukloniti bilo koji materijal, poveznicu ili e-mail adresu, fotografiju i sadržaj objavljen na oglasnoj ploči, ili portfoliu. NovaLica.com zadržavaju pravo prema vlastitoj procjeni onemogućiti pristup određenom e-mailu.

 

ČLANAK 5. - KORIŠTENJE STRANICE NA VLASTITI RIZIK

NovaLica.com ima smjernice o objavljivanju prikladnih fotografija, e-mail adresa, sadržaja, i poveznica. Slažete se da ćete pročitati i pridržavati se smjernica objavljenih na našem portalu. Vaše korištenje usluga i stranice je na vlastiti rizik. NITI NOVALICA.COM, ILI BILO TKO DRUGI NIJE ODGOVORAN ZA BILO KAKAV GUBITAK ILI OZLJEDU ILI BILO KAKVE IZRAVNE, NEIZRAVNE, SLUČAJNE, POSLJEDIČNE, POSEBNE, KAZNENE ILI SLIČNE ŠTETE NASTALE IZ VAŠE PRIJAVE ILI KORIŠTENJA, ILI VAŠE NEMOGUĆNOSTI PRISTUPA ILI KORIŠTENJA, USLUGAMA STRANICE I PODATAKA DOSTUPNIH NA STRANICI, ILI PROIZLAZE IZ BILO KAKVE RADNJE NASTALE KAO ODGOVOR NA ILI KAO REZULTAT INFORMACIJE OBJAVLJENE NA STRANICI. OVIME SE ODRIČETE BILO KAKVIH POTRAŽIVANJA OD NOVALICA.COM USLIJED VAŠEG KORIŠTENJA USLUGA STRANICE I DOSTUPNIH INFORMACIJA .

 

ČLANAK 6. - KONTAKT PREKO PRIVATNIH PORUKA

Slobodnu komunikaciju i razgovore između članova (pohvale, savjete, konstruktivne kritike i komentare) uvijek podržavamo i potičemo. Međutim, direktno kontaktiranje članova putem privatnih poruka za projekte dopušteno isključivo ako je jedan od članova koji komuniciraju PREMIUM član i to samo:

  1. ako se radi o ne-komercijalnom projektu (želite nekog fotografirati, nekome biti model, vizažist, frizer BESPLATNO za potrebe vlastitog portfolia). Za sve komercijalne projekte (kod kojih je predviđen honorar) potrebno je kontaktirati casting managera Novih Lica ( This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ) ukoliko želite koristiti ljudske resurse sa stranice.
  2. za nekomercijalne projekte gdje se traži samo 1 (slovima: jedna) osoba. Za sve neplaćene projekte kod kojih trebate veće ljudske resurse potrebno je organizirati projekt ili casting u kontaktu sa casting managerom.

Kod svih nekomercijalnih projekata Novalica.com MORAJU biti navedena i označena na svim digitalnim i print medijima te društevnim medijima kao organizator castinga ---> Casting by: novalica.com i imaju pravo koristiti materijal sa shootinga u svoje promocijske svrhe. Kod komercijalnih projekata prava i obveze dogovaraju se prije suradnje.

 

ČLANAK 7. - PRAVILA OBJAVLJENOG MATERIJALA

Bilo kakva komunikacija ili materijal koji je objavljen na stranici će se smatrati nepovjerljivim i nezaštićenim. Vi preuzimate punu odgovornost za sve što objavljujete ili prenosite, a dajete NovaLica.com ® prava za uređivanje, kopiranje, objavljivanje i distribuciju bilo koje informacije ili sadržaja koji objavite ili prenosite u bilo koju svrhu. NovaLica.com ne pregledavaju i nadziru bilo koje web stranice povezane iz osobnog portfolia na NovaLica.com. Kada kliknete na linkove koji vode na osobne stranice od NovaLica.com ili na stranice korisnika sustava potvrđujete da NovaLica.com nisu odgovorna za točnost ili sadržaj tih linkova. Slažete se da nećete objavljivati linkove u bilo kojem obliku, na vašoj osobnoj ili portfolio stranici kao poveznicu ili tekst, koji vode do web lokacije za odrasle ili do stranica s plaćanjem. NovaLica.com zadržava pravo ukloniti sa svoje stranice bilo koju referencu ili portfolio koji sadrže sadržaj za odrasle ili poveznice na stranice s plaćanjem.

 

ČLANAK 8. - NAČIN KORIŠTENJA STRANICE

NovaLica.com nije obvezan pružati reklamu suparničkim web stranicama preko poveznica ili neke druge metode u portfoliu korisnika, a može ukloniti iste prema vlastitom nahođenju i bez prethodne najave. NovaLica.com sustav castinga je namijenjen za rad u svezi ponude i za opće upite u vezi s ili za rad ili daljnja otkrića, promociju usluga i roba. NovaLica.com dopušta jedan portfolio po osobi. Menadžeri, agenti, i fotografi koji su ovlašteni da objavljuju i upravljaju korisničkim računima u ime svojih klijenata mogu kontrolirati dodatne portfolie modela i glumaca uz svoj korisnički račun. Protiv politke NovaLica.com je omogućavanje suparničkim portfolio stranicama da pomoću korisničkog profila na NovaLica.com traže nove članove svojih stranica. Bilo kakva suparnička portfolio stranica ili stranica online modne agencije koja se prijavi na NovaLica.com bit će obrisana.

 

ČLANAK 9. - ORGANIZACIJA CASTINGA

Organizacija castinga je dostupna svim članovima. Međutim pri pisanju opisa castinga potrebno je osim samog opisa navesti određene podatke: Da li se radi o komercijalnom projektu (jednostavnije rečeno da li postoji novčani honorar), Lokacija projekta (grad ili mjesto gdje se planira održati snimanje),  Informacije za prijavu (prijave su moguće samo preko naših casting managera).

Casting možete kreirati putem web stranice pomno ispunjavajući sve navedene podatke ili ispunjavanjem obrasca koji slijedi i njegovog slanja na mail:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

U tekst svakog castinga uključeno je sljedeće:

„Za prijavu je potrebno poslati e-mail na: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , s naslovom "NASLOV CASTINGA", u prijavu uključiti najmanje 3 fotografije, kontakt broj i link na svoj novalica.com profil.

VAŽNO: Samo odabranim modelima ćemo se javiti. Nažalost nismo u mogućnosti javiti svim modelima koji su se prijavili na casting o samom ishodu zbog velikog broja castinga koje istovremeno održavamo.

Puno hvala svim našim članovima na razumijevanju.“


ČLANAK 10. - ZABRANA ESKORT USLUGA

Promocija i zapošljavanje eskorta, eskort usluga, osoba za druženje, (itd.) su u suprotnosti sa svrhom i idejom stranice NovaLica.com, i neće se tolerirati na bilo koji način. Potražnja, zapošljavanje, i nuđenje usluge eskorta na ovim stranicama strogo je zabranjeno. Portfolio koji se koriste za prikupljanje i promicanje eskort usluga na bilo koji način bit će odmah izbrisan bez mogućnosti povratka. To uključuje (ali nije ograničeno na): korištenje referalnog sustava, hiperveza na vanjsku web lokacije koje reklamiraju eskort, URL (web adrese) koja reklamiraju eskort usluge i bilo koja druga aktivnost koju osoblje NovaLica.com smatra kao prodaju, promociju, ili ponudu eskort usluge.

 

ČLANAK 11. - PRAVILA ZA EKSPLICITNE FOTOGRAFIJE

NovaLica.com ® ima i politiku u vezi objavljivanja seksualno eksplicitnih fotografija na svojim web stranicama. Seksualno eksplicitne fotografije nisu dozvoljene na ovoj stranici. Seksualno eksplicitne fotografije uključuju, ali nisu ograničene na fotografije seksualnog odnosa, očito stanje seksualnog uzbuđenja (erekcija), ili otvorenog seksualnog položaje (očito vidljivi spolni organi ili raširene genitalije). Nepridržavanje ovog ograničenja će rezultirati uklanjanjem fotografija i brisanjem portfolia istoga člana.

 

ČLANAK 12. - NEOVLAŠTENO KORIŠTENJE STRANICE

Nova lica ne podržava krađu prometa, povezivanje slika sa NovaLica.com na druge web stranice, ili zlouporabu poveznica s drugih lokacija na NovaLica.com. Bilo koji korisnički profil ulovljen pri povezivanje slika sa NovaLica.com na drugim mjestima, kopiranje sadržaja sa NovaLica.com, ili neprimjereno povezivanje na NovaLica (za povećanje pregleda portfolia kroz korištenje skrivenih okvira, ili pomoću programa za umjetno podizanje pregleda stranica, i sl.) rezultirati će trajnim brisanjem korisničkog računa sa NovaLica.com bez prethodne obavijesti.

 

ČLANAK 13. - PRAVILA KONTAKTIRANJA NA E-MAIL

Trebate biti svjesni da ako dobrovoljno otkrite osobne informacije (npr. korisničko ime, e-mail adresu) na stranici castinga ili preko privatnih poruka, te informacije mogu biti prikupljene i korištene od strane drugih i rezultirati neželjenim porukama od drugih stranaka, i stoga ste isključivo samostalno odgovorni za širenje takvih informacija. Kao član NovaLica.com redovito ćete primati e-mail, a bit ćete i kontaktirani od strane drugih članova sustava koji žele raditi s vama, a povremeno ćete primiti e-mail od NovaLica.com, kao što su novosti, nove mogućnosti ili nadogradnje sustava. Mi nastojimo ograničiti kontakt preko e-maila što je više moguće, međutim, kada je e-mail poslan i dobijemo informaciju o nevažećoj e-mail adresi , mi ćemo pokušati pronaći točnu adresu s bilo koje objavljene web stranice, a ne da je vaš portfolio onemogućen (ako je vaš portoflio onemogućen zbog loših kontakt informacija, obratite nam se s točnim podacima i mi ćemo ponovno aktivirati vaš portfolio.)

 

ČLANAK 14. - USLUGA

Novalica.com ne jamči da će web stranica biti potpuno u funkciji cijelo vrijeme, kako za besplatne tako za preplaćene članove.

 


ČLANAK 15. - SIGURNOST

Novalica.com ne provode provjeru nad svojim članovima, molimo Vas da nastupate s velikim oprezom i slijedite NovaLica sigurnosne savjete: Ukoliko se nalazite s nepoznatom osobom nek vaši prijatelji i obitelj uvijek budu upoznati gdje ćete se i s kim sastati. Raspitajte se, provjerite kod nas ili sami provedite svoju provjeru ljudi s kojima namjeravate surađivati.


 

ČLANAK 16. - ČLANSTVO

Ovaj pravilnik stupa na snagu s o objavom na web stranici www.novalica.com Odnosi se na Redovne i Premium članove portala Nova Lica i druge korisnike usluga navedene modne zajednice. Pod Redovnim članovima podrazumijevaju se svi registrirani članovi s otvorenim profilom na www.novalica.com, dok su Premium članovi svi članovi koji su platili godišnju članarinu u Udruzi Nova Lica u iznosu od 365kn (jedna kuna za svaki dan u godini, plaćeno jednokratno).


 

 

VAŽNO PRAVILO:

Ne nudite drugim članovim plaćene usluge i ne tražite plaćene usluge od članova. Ako to činite, bit će vam zabranjen pristup stranici. Kontaktirajte nas! Svoje plaćene usluge možete nuditi na smislen i sustavan način u dogovoru s našim timom.

 

 ***

 

 

Ovaj korisnički ugovor i svi sporovi koji proizlaze iz ili se odnose na usluge i web-lokacije uređuju se i tumače i provode u skladu sa međunarodnim zakonima. Svojim korištenjem, ili objavama na ovoj stranici pokazujete da ste prihvatili, ali ne ograničavajući se na, trenutne uvjete navedene u ovim pravilima korištenja.

 

Ako imate 13 godina ili ste mlađi, morate imati roditelja ili skrbnika koji će odobriti sve informacije, te osigurati da se roditeljeva ili skrbnikova e-mail adresa i kontakt informacija koristi u svakom trenutku. NovaLica.com zadržava pravo da promijeni ili modificira pravila korištenja na odgovarajući način bez prethodne najave. 


 

Kršenje ovih uvjeta će uzrokovati raskidom vašeg članstva bez prethodne najave, ili sudskom tužbom!