Nova Lica

 

PRAVILA KORIŠTENJA I PRIVATNOSTI

***

 

NovaLica.com je javni portfolio web servis i zajednica za modele, hostese, glumce, plesače, fotografe, agente, dizajnere, agencije i druge pripadnike modne industrije. NovaLica.com pruža korisniku hosting uslugu za promociju pomoću fotografija, marketinga te komunikaciju sa ostalim korisnicima stranice. Korištenjem stranice NovaLica.com pristajete poštovati međunarodni zakon o autorskim pravima koji štiti sve fotografije, grafičke i pisane sadržaje na stranici.

 

Koristeći stranicu NovaLica pristajete na sljedeća pravila korištenja koja se odnose na SVE članove i korisnike stranice:

 

Članak 1. - JAMSTVO USLUGE

Stranica sadrži informacije, činjenice i mišljenja od raznih pojedinaca i organizacija. USLUGE NA STRANICI SU PONUĐENE NA “AS IS“ OSNOVI BEZ JAMSTVA BILO KAKVE VRSTE, IZRAVNE ILI POSREDNE, UKLJUČUJUĆI, ALI NE OGRANIČAVAJUĆI SE NA JAMSTVA NASLOVA ILI POSREDNA JAMSTVA PRODAJE ILI PRIKLADNOSTI ZA ODREĐENU NAMJENU, OSIM ONIH JAMSTVA KOJA SU NAMETNUTA I NESPOSOBNA ZA ISKLJUČIVANJE, OGRANIČAVANJE ILI IZMJENE PREMA ZAKONIMA OVOG UGOVORA. NOVALICA.COM I NJENI SURADNICI NE PODRŽAVAJU NITI SU ODGOVORNI ZA TOČNOST ILI POUZDANOST BILO KOJEG MIŠLJENJA, CASTINGA, PONUDE ZA POSAO, SAVJETA ILI IZJAVE I OBJAVE NA STRANICI.

 

Članak 2. - ZAKON O ZAŠTITI MALOLJETNIKA

U skladu sa zakonom o zaštiti djece na internetu kao roditelj ili legalni skrbnik za maloljetnike ispod 13 godina morate pročitati i pristati na pravila korištenja stranice, te preuzeti punu odgovornost za maloljetnika na temelju informacija u nastavku. NovaLica.com prikuplja svaki e-mail, prebivalište, broj telefona, godine, visinu, težinu, broj obuće, stas, boju kose, i boju očiju za djecu od 13 ili manje godina direktno preko stranice za prijavu. Broj telefona, prebivalište i e-mail nisu javno dostupni. Samo grad, visina, težina, godine, boja kose i boja očiju su javno dostupni za potrebe agenata. NovaLica.com nikada neće zahtijevati da dijete otkrije više podataka nego što je logički potrebno kako bi sudjelovalo u nekoj aktivnosti. Agenti kao treća stranka mogu zatražiti informacije o djetetu za casting. NovaLica.com nisu odgovorna za akcije agenata koji nisu pod nikakvim ugovorom ili dogovorom sa stranicom NovaLica.com osim pravila korištenja. Ako želite kao roditelj/ skrbnik da se izbrišu informacija o djetetu javite nam se na  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Članak 3. - USLUGE

Usluge na stranici uključuju portfolio, oglasnu ploču, privatne poruke i komentare između članova koje omogućuju vama i drugim korisnicima objavu informacija, te interakciju u stvarnom vremenu. Slažete se da nećete objavljivati ili prenositi bilo kakve nezakonite, lažne, štetne, prijeteće, uvredljive, uznemiravajuće, vulgarne, rasne, etničke poruke ili na bilo koji drugi način neprihvatljiv materijal bilo koje vrste, uključujući, ali ne ograničavajući se na, materijal koji potiče na ponašanje koje se smatra kaznenim djelom, krši prava drugih, ili na bilo koji drugi način krši važeći lokalni, državni, nacionalni ili međunarodni zakon. Bilo koji sadržaj objavljen u privatnim poruka kao npr. casting itd., isključivo od strane korisnika, ide na punu odgovornost korisnika, primatelja i svih ostalih uključenih.

 

ČLANAK 4. - ODGOVORNOST KOMUNIKACIJE

Niti jedna e-mail adresa nije javno dostupna preko privatnih poruka, ipak ako je e-mail adresa objavljena u porukama članova to je učinjeno bez odobrenja NovaLica.com i protiv politike stranice. Bilo kakvo prihvaćanje, dopisivanje ili sporazum idu isključivo na odgovornost korisnika i primatelja. NovaLica.com ne garantira za legitimnost bilo koje agencije i neće biti odgovoran za bilo kakav gubitak, ozljedu, izravno ili neizravno, slučajnu, posljedičnu, posebnu, kaznenu, ili sličnu štetu koja proizlazi iz informacija primljenih ili poslanih, bilo izravno ili posredno preko poruka. Slažete se da nećete objavljivati informacije koje nisu profesionalne prirode ili prkose međunarodnim zakonima o zaštiti znakova ili autorskim pravima i ograničenjima na bilo koji način. Vi ćete biti odgovorni za to i time naštetiti stranici protiv svih potraživanja koje proistječu iz bilo kojeg materijala koji je objavljen na stranici. Iako NovaLica.com i njeni suradnici mogu s vremena na vrijeme radi zaštite članova i sprečavanja zlouporabe, pratiti i pregledavati rasprave, razgovore, objave, prijenose i oglasne ploče na stranici, niti NovaLica.com niti njeni suradnici nemaju obavezu to činiti. NovaLica.com zadržava pravo izmjene ili modifikacije informacije o članu ili razne objave bez posebne najave. Potvrđujete da NovaLica.com ne kontrolira informacije dostupne na oglasnim pločama i da mišljenja, savjeti, izjave, usluge, ponude i druge informacije ili sadržaj predstavljen ili objavljuju na oglasnoj ploči su od njihovih autora koji su isključivo odgovorni za njihov sadržaj. NovaLica.com zadržavaju pravo po vlastitoj procjeni izmijeniti, odbiti objaviti ili ukloniti bilo koji materijal, poveznicu ili e-mail adresu, fotografiju i sadržaj objavljen na oglasnoj ploči, ili portfoliu. NovaLica.com zadržavaju pravo prema vlastitoj procjeni onemogućiti pristup određenom e-mailu.

 

ČLANAK 5. - KORIŠTENJE STRANICE NA VLASTITI RIZIK

NovaLica.com ima smjernice o objavljivanju prikladnih fotografija, e-mail adresa, sadržaja, i poveznica. Slažete se da ćete pročitati i pridržavati se smjernica objavljenih na našem portalu. Vaše korištenje usluga i stranice je na vlastiti rizik. NITI NOVALICA.COM, ILI BILO TKO DRUGI NIJE ODGOVORAN ZA BILO KAKAV GUBITAK ILI OZLJEDU ILI BILO KAKVE IZRAVNE, NEIZRAVNE, SLUČAJNE, POSLJEDIČNE, POSEBNE, KAZNENE ILI SLIČNE ŠTETE NASTALE IZ VAŠE PRIJAVE ILI KORIŠTENJA, ILI VAŠE NEMOGUĆNOSTI PRISTUPA ILI KORIŠTENJA, USLUGAMA STRANICE I PODATAKA DOSTUPNIH NA STRANICI, ILI PROIZLAZE IZ BILO KAKVE RADNJE NASTALE KAO ODGOVOR NA ILI KAO REZULTAT INFORMACIJE OBJAVLJENE NA STRANICI. OVIME SE ODRIČETE BILO KAKVIH POTRAŽIVANJA OD NOVALICA.COM USLIJED VAŠEG KORIŠTENJA USLUGA STRANICE I DOSTUPNIH INFORMACIJA .

 

ČLANAK 6. - KONTAKT PREKO PRIVATNIH PORUKA

Slobodnu komunikaciju i razgovore između članova (pohvale, savjete, konstruktivne kritike i komentare) uvijek podržavamo i potičemo. Međutim, direktno kontaktiranje članova putem privatnih poruka za projekte dopušteno isključivo ako je jedan od članova koji komuniciraju PREMIUM član i to samo:

 1. ako se radi o ne-komercijalnom projektu (želite nekog fotografirati, nekome biti model, vizažist, frizer BESPLATNO za potrebe vlastitog portfolia). Za sve komercijalne projekte (kod kojih je predviđen honorar) potrebno je kontaktirati casting managera Novih Lica ( This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ) ukoliko želite koristiti ljudske resurse sa stranice.
 2. za nekomercijalne projekte gdje se traži samo 1 (slovima: jedna) osoba. Za sve neplaćene projekte kod kojih trebate veće ljudske resurse potrebno je organizirati projekt ili casting u kontaktu sa casting managerom.

Kod svih nekomercijalnih projekata Novalica.com MORAJU biti navedena i označena na svim digitalnim i print medijima te društevnim medijima kao organizator castinga ---> Casting by: novalica.com i imaju pravo koristiti materijal sa shootinga u svoje promocijske svrhe. Kod komercijalnih projekata prava i obveze dogovaraju se prije suradnje.

 

ČLANAK 7. - PRAVILA OBJAVLJENOG MATERIJALA

Bilo kakva komunikacija ili materijal koji je objavljen na stranici će se smatrati nepovjerljivim i nezaštićenim. Vi preuzimate punu odgovornost za sve što objavljujete ili prenosite, a dajete NovaLica.com ® prava za uređivanje, kopiranje, objavljivanje i distribuciju bilo koje informacije ili sadržaja koji objavite ili prenosite u bilo koju svrhu. NovaLica.com ne pregledavaju i nadziru bilo koje web stranice povezane iz osobnog portfolia na NovaLica.com. Kada kliknete na linkove koji vode na osobne stranice od NovaLica.com ili na stranice korisnika sustava potvrđujete da NovaLica.com nisu odgovorna za točnost ili sadržaj tih linkova. Slažete se da nećete objavljivati linkove u bilo kojem obliku, na vašoj osobnoj ili portfolio stranici kao poveznicu ili tekst, koji vode do web lokacije za odrasle ili do stranica s plaćanjem. NovaLica.com zadržava pravo ukloniti sa svoje stranice bilo koju referencu ili portfolio koji sadrže sadržaj za odrasle ili poveznice na stranice s plaćanjem.

 

ČLANAK 8. - NAČIN KORIŠTENJA STRANICE

NovaLica.com nije obvezan pružati reklamu suparničkim web stranicama preko poveznica ili neke druge metode u portfoliu korisnika, a može ukloniti iste prema vlastitom nahođenju i bez prethodne najave. NovaLica.com sustav castinga je namijenjen za rad u svezi ponude i za opće upite u vezi s ili za rad ili daljnja otkrića, promociju usluga i roba. NovaLica.com dopušta jedan portfolio po osobi. Menadžeri, agenti, i fotografi koji su ovlašteni da objavljuju i upravljaju korisničkim računima u ime svojih klijenata mogu kontrolirati dodatne portfolie modela i glumaca uz svoj korisnički račun. Protiv politke NovaLica.com je omogućavanje suparničkim portfolio stranicama da pomoću korisničkog profila na NovaLica.com traže nove članove svojih stranica. Bilo kakva suparnička portfolio stranica ili stranica online modne agencije koja se prijavi na NovaLica.com bit će obrisana.

 

ČLANAK 9. - ORGANIZACIJA CASTINGA

Organizacija castinga je dostupna svim članovima. Međutim pri pisanju opisa castinga potrebno je osim samog opisa navesti određene podatke: Da li se radi o komercijalnom projektu (jednostavnije rečeno da li postoji novčani honorar), Lokacija projekta (grad ili mjesto gdje se planira održati snimanje),  Informacije za prijavu (prijave su moguće samo preko naših casting managera).

Casting možete kreirati putem web stranice pomno ispunjavajući sve navedene podatke ili ispunjavanjem obrasca koji slijedi i njegovog slanja na mail:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

U tekst svakog castinga uključeno je sljedeće:

„Za prijavu je potrebno poslati e-mail na: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , s naslovom "NASLOV CASTINGA", u prijavu uključiti najmanje 3 fotografije, kontakt broj i link na svoj novalica.com profil.

VAŽNO: Samo odabranim modelima ćemo se javiti. Nažalost nismo u mogućnosti javiti svim modelima koji su se prijavili na casting o samom ishodu zbog velikog broja castinga koje istovremeno održavamo.

Puno hvala svim našim članovima na razumijevanju.“


ČLANAK 10. - ZABRANA ESKORT USLUGA

Promocija i zapošljavanje eskorta, eskort usluga, osoba za druženje, (itd.) su u suprotnosti sa svrhom i idejom stranice NovaLica.com, i neće se tolerirati na bilo koji način. Potražnja, zapošljavanje, i nuđenje usluge eskorta na ovim stranicama strogo je zabranjeno. Portfolio koji se koriste za prikupljanje i promicanje eskort usluga na bilo koji način bit će odmah izbrisan bez mogućnosti povratka. To uključuje (ali nije ograničeno na): korištenje referalnog sustava, hiperveza na vanjsku web lokacije koje reklamiraju eskort, URL (web adrese) koja reklamiraju eskort usluge i bilo koja druga aktivnost koju osoblje NovaLica.com smatra kao prodaju, promociju, ili ponudu eskort usluge.

 

ČLANAK 11. - PRAVILA ZA EKSPLICITNE FOTOGRAFIJE

NovaLica.com ® ima i politiku u vezi objavljivanja seksualno eksplicitnih fotografija na svojim web stranicama. Seksualno eksplicitne fotografije nisu dozvoljene na ovoj stranici. Seksualno eksplicitne fotografije uključuju, ali nisu ograničene na fotografije seksualnog odnosa, očito stanje seksualnog uzbuđenja (erekcija), ili otvorenog seksualnog položaje (očito vidljivi spolni organi ili raširene genitalije). Nepridržavanje ovog ograničenja će rezultirati uklanjanjem fotografija i brisanjem portfolia istoga člana.

 

ČLANAK 12. - NEOVLAŠTENO KORIŠTENJE STRANICE

Nova lica ne podržava krađu prometa, povezivanje slika sa NovaLica.com na druge web stranice, ili zlouporabu poveznica s drugih lokacija na NovaLica.com. Bilo koji korisnički profil ulovljen pri povezivanje slika sa NovaLica.com na drugim mjestima, kopiranje sadržaja sa NovaLica.com, ili neprimjereno povezivanje na NovaLica (za povećanje pregleda portfolia kroz korištenje skrivenih okvira, ili pomoću programa za umjetno podizanje pregleda stranica, i sl.) rezultirati će trajnim brisanjem korisničkog računa sa NovaLica.com bez prethodne obavijesti.

 

ČLANAK 13. - PRAVILA KONTAKTIRANJA NA E-MAIL

Trebate biti svjesni da ako dobrovoljno otkrite osobne informacije (npr. korisničko ime, e-mail adresu) na stranici castinga ili preko privatnih poruka, te informacije mogu biti prikupljene i korištene od strane drugih i rezultirati neželjenim porukama od drugih stranaka, i stoga ste isključivo samostalno odgovorni za širenje takvih informacija. Kao član NovaLica.com redovito ćete primati e-mail, a bit ćete i kontaktirani od strane drugih članova sustava koji žele raditi s vama, a povremeno ćete primiti e-mail od NovaLica.com, kao što su novosti, nove mogućnosti ili nadogradnje sustava. Mi nastojimo ograničiti kontakt preko e-maila što je više moguće, međutim, kada je e-mail poslan i dobijemo informaciju o nevažećoj e-mail adresi , mi ćemo pokušati pronaći točnu adresu s bilo koje objavljene web stranice, a ne da je vaš portfolio onemogućen (ako je vaš portoflio onemogućen zbog loših kontakt informacija, obratite nam se s točnim podacima i mi ćemo ponovno aktivirati vaš portfolio.)

 

ČLANAK 14. - USLUGA

Novalica.com ne jamči da će web stranica biti potpuno u funkciji cijelo vrijeme, kako za besplatne tako za preplaćene članove.

 


ČLANAK 15. - SIGURNOST

Novalica.com ne provode provjeru nad svojim članovima, molimo Vas da nastupate s velikim oprezom i slijedite NovaLica sigurnosne savjete: Ukoliko se nalazite s nepoznatom osobom nek vaši prijatelji i obitelj uvijek budu upoznati gdje ćete se i s kim sastati. Raspitajte se, provjerite kod nas ili sami provedite svoju provjeru ljudi s kojima namjeravate surađivati.


 

ČLANAK 16. - ČLANSTVO

Ovaj pravilnik stupa na snagu s o objavom na web stranici www.novalica.com Odnosi se na Redovne i Premium članove portala Nova Lica i druge korisnike usluga navedene modne zajednice. Pod Redovnim članovima podrazumijevaju se svi registrirani članovi s otvorenim profilom na www.novalica.com, dok su Premium članovi svi članovi koji su platili godišnju članarinu u Udruzi Nova Lica u iznosu od 365kn (jedna kuna za svaki dan u godini, plaćeno jednokratno).


 

 

VAŽNO PRAVILO:

Ne nudite drugim članovim plaćene usluge i ne tražite plaćene usluge od članova. Ako to činite, bit će vam zabranjen pristup stranici. Kontaktirajte nas! Svoje plaćene usluge možete nuditi na smislen i sustavan način u dogovoru s našim timom.

 

 ***

 

 

Ovaj korisnički ugovor i svi sporovi koji proizlaze iz ili se odnose na usluge i web-lokacije uređuju se i tumače i provode u skladu sa međunarodnim zakonima. Svojim korištenjem, ili objavama na ovoj stranici pokazujete da ste prihvatili, ali ne ograničavajući se na, trenutne uvjete navedene u ovim pravilima korištenja.

 

Ako imate 13 godina ili ste mlađi, morate imati roditelja ili skrbnika koji će odobriti sve informacije, te osigurati da se roditeljeva ili skrbnikova e-mail adresa i kontakt informacija koristi u svakom trenutku. NovaLica.com zadržava pravo da promijeni ili modificira pravila korištenja na odgovarajući način bez prethodne najave. 


 

Kršenje ovih uvjeta će uzrokovati raskidom vašeg članstva bez prethodne najave, ili sudskom tužbom!


 

 

PRAVILA PRIVATNOSTI

Novalica.com stremi biti uzor društveno odgovornog poslovanja da bi svijet postao ljepše mjesto. Iznimno cijenimo poštenje i jasnoću te smo predani stvaranju snažnog i dugotrajnog odnosa s našim klijentima na temelju povjerenja i međusobne dobrobiti. Ovakva predanost dijelom podrazumijeva zaštitu i poštivanje vaše privatnosti i izbora. Poštivanje vaše privatnosti naš je prioritet. Zbog toga u nastavku navodimo „Obećanje o privatnosti”, kao i cijeli tekst Pravila privatnosti.

NAŠE OBEĆANJE O PRIVATNOSTI

 • Poštujemo vašu privatnosti i izbore.
 • Provjeravamo prožimaju li privatnost i sigurnost sve što radimo.
 • Ne šaljemo vam promidžbene sadržaje, osim ako ih niste zatražili. Možete se predomisliti u bilo kojem trenutku.
 • Nikad ne nudimo niti prodajemo vaše podatke.
 • Obvezni smo štititi vaše podatke i činiti ih sigurnima. Stoga surađujemo samo s pouzdanim partnerima.
 • Obvezni smo otvoreno i transparentno upotrebljavati vaše podatke.
 • Ne upotrebljavamo vaše podatke u svrhe o kojima vas nismo obavijestili.
 • Poštujemo vaša prava i uvijek se trudimo ispuniti vaše zahtjeve u najvećoj mogućoj mjeri i u skladu s našim pravnim i operativnim dužnostima.

Za više informacija o načinu provedbe pravila privatnosti u nastavku smo naveli vaša prava o osobnim podacima i vrste podataka koje možemo dobiti izravno od vas ili putem interakcije s vama, kako ih možemo upotrijebiti, s kime ih možemo dijeliti i kako ih štitimo. Naravno, ne moraju se sve situacije odnositi na vas. U ovim Pravilima privatnosti možete pronaći pregled svih mogućih situacija naše interakcije.

Što više komunicirate s nama, to više saznajemo od vas i možemo vam ponuditi više prilagođenih usluga.

Kad prikupljamo vaše osobne podatke ili kad ih dijelite s nama, upotrebljavamo ih u skladu s ovim Pravilima. Pažljivo pročitajte ove informacije. Ako imate pitanja ili nedoumice u vezi s osobnim podacima, obratite nam se na  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

 • Tko smo?
 • Što su osobni podaci?
 • Koje podatke prikupljamo i kako ih upotrebljavamo?


TKO SMO

Modna udruga Nova Lica

H. Dunanta 7, 10090 Zagreb

Predstavnik: Ivan Zebić, predsjednik udruge

www.novalica.com

 

ŠTO SU OSOBNI PODACI?

„Osobni podaci” informacije su pomoću kojih vas je moguće identificirati izravno (npr. vaše ime) ili neizravno (npr. putem pseudonima kao što je jedinstveni identifikacijski broj). Drugim riječima, osobni podaci uključuju podatke kao što su adresa e-pošte / kućna adresa / broj mobilnog telefona, korisnička imena, slike profila, osobne preferencije, korisnički generirani sadržaj te informacije o dobrobiti. Mogu uključivati i brojčane identifikatore kao što su IP adresa računala, MAC adresa mobilnog telefona ili kolačići.


KOJE PODATKE PRIKUPLJAMO I KAKO IH UPOTREBLJAVAMO?

Novalica.com vjeruje da ste vi, potrošač, središte našeg poslovanja. Volimo čuti povratne informacije, učiti o vama te stvarati i dostavljati proizvode u kojima uživate. Znamo da i vi volite razgovarati s nama. Zbog toga postoji mnogo načina na koje možete dijeliti osobne podatke s nama i na koje ih mi prikupljamo.

Kako prikupljamo ili primamo vaše podatke?

Podatke prikupljamo i primamo putem naših web-mjesta, formulara, aplikacija, stranicama novalica.com na društvenim mrežama ili na druge načine. Ponekad nam ih dajete izravno (npr. kad stvarate korisnički račun, kad nam se obraćate), ponekad ih mi prikupljamo (npr. upotrebljavamo kolačiće da bismo razumjeli kako upotrebljavate naša web-mjesta/aplikacije).

U sklopu prikupljanja podataka postoje obavezna polja koja su označena zvjezdicama ako su nam ti podaci potrebni za:

 • Vaše ime i prezime (npr. za identifikaciju unutar naše društvene mreže);
 • E-mail (npr. slanje biltena); ili

Neispunjavanje polja označenih zvjezdicom može utjecati na našu mogućnost pružanja usluga i proizvoda.

U tablici u nastavku navodimo više detalja koji objašnjavaju sljedeće:

 • Tijekom kakvih je interakcija moguće pružanje ili prikupljanje podataka? Ovaj stupac objašnjava tijekom kakvih aktivnosti ili situacija upotrebljavamo ili prikupljamo vaše podatke. Na primjer, prilikom pretplate na bilten, tijekom kupovanja ili pretraživanja web-mjesta/aplikacije.
 • Koje podatke možemo primiti izravno od vas ili putem naše interakcije? Ovaj stupac objašnjava koje vrste podataka možemo prikupiti o vama ovisno o situaciji.
 • Kako i zašto ih možemo upotrijebiti? Ovaj stupac objašnjava što možemo činiti s vašim podacima i svrhe njihovog prikupljanja.
 • Koja je pravna osnova za upotrebu vaših osobnih podataka? Ovaj stupac objašnjava razloge iz kojih bismo mogli upotrijebiti vaše podatke.

Ovisno o svrsi upotrebe podataka, pravna osnova za obradu vaših podataka može biti:

 • Vaša suglasnost;
 • Naš legitimni interes koji može biti:
  • Poboljšanje naših proizvoda i usluga: točnije, naši poslovni interesi koji nam pomažu bolje razumjeti vaše potrebe i očekivanja, a samim time i poboljšati usluge, web-mjesta/aplikacije/uređaje i marke u korist potrošača.
  • Sprečavanje prevare: provjera potpunosti plaćanja te izostanka prevare i pronevjere.
  • Osiguranje alata: održavanje alata kojima se koristite (web-mjesta/aplikacije/uređaji) sigurnima za upotrebu i ispravnima te osiguravanje njihovog neprekidnog poboljšanja.
 • Izvršenje ugovora: točnije, izvršenje usluga koje ste zatražili;
 • Pravne osnove koje zakonom zahtijevaju obradu.

Pregled informacija o našoj interakciji i o njezinom utjecaju na vaše podatke

Tijekom kojih interakcija vi možete pružiti podatke, a mi ih prikupiti?

Koje podatke možemo primiti izravno od vas ili putem naše interakcije?

Kako i zašto možemo upotrijebiti vaše podatke?

Koja je pravna osnova za upotrebu vaših osobnih podataka?

Stvaranje korisničkog računa i upravljanje njime

Informacije prikupljene prilikom stvaranja korisničkog računa na web-mjestima / u aplikacijama novalica.com, prilikom prijave putem društvenih mreža i u našim trgovinama.

Ovisno o učestalosti naše interakcije podaci mogu uključivati:

· Ime i prezime;

· Spol;

· Adresu e-pošte;

· Fotografije

· Datum rođenja ili dobnu skupinu;

· ID, korisničko ime i zaporku;

· Osobni opis ili preferencije;

· detalje o vašim tjelesnim proporcijama

· Vrstu profila

· Profil na društvenoj mreži (na kojem upotrebljavate podatke za prijavu putem društvenih mreža ili dijelite ove osobne podatke s nama).

Za:

· Upravljanje narudžbama

· Upravljanje izvlačenjima, promotivnim akcijama, anketama ili natjecanjima u kojima odlučite sudjelovati;

· Odgovaranje na vaša pitanja i druge vrste interakcije;

· Ponudu programa vjernosti;

· Upravljanje preferencijama;

· Izvršenje ugovora

Za pružanje usluge koju ste zatražili (npr. stvaranje korisničkog računa)

· Slanje promidžbenih sadržaja (ako ste to zatražili) koji mogu biti prilagođeni vašem „profilu” (tj. temelje se na vašim osobnim podacima pomoću kojih saznajemo više o vama i vašim preferencijama);

· Suglasnost

Za izravno slanje promidžbenih sadržaja.

· Ponudu prilagođenih usluga temeljenih na karakteristikama vaše ljepote;

· Nadzor i poboljšanje naših web-mjesta/aplikacija;

· Provođenje analize i prikupljanje statističkih podataka

· Osiguranje naših web-mjesta/aplikacija i da vas zaštitimo od prevare;

· Legitimni interes

Da bismo osigurali zaštitu web-mjesta/aplikacija od prevare i da biste nam pomogli da bolje razumijemo vaše potrebe i očekivanja, a samim time i poboljšamo svoje usluge, proizvode i marke.

Pretplata na bilten

Ovisno o učestalosti naše interakcije podaci mogu uključivati:

· Adresu e-pošte;

· Ime i prezime;

· Osobni opis ili preferencije;

· Profil na društvenoj mreži (na kojem upotrebljavate podatke za prijavu putem društvenih mreža ili dijelite ove osobne podatke s nama).

Za:

· Slanje promidžbenih sadržaja (ako ste to zatražili) koji mogu biti prilagođeni vašem „profilu” na temelju vaših osobnih podataka koji su nam poznati i vaših preferencija (uključujući lokaciju vaše omiljene trgovine);

· Suglasnost

Za izravno slanje promidžbenih sadržaja.

· Provođenje analize i prikupljanje statističkih podataka.

· Legitimni interes

Za stvaranje promidžbenih sadržaja, razumijevanje njihove učinkovitosti i osiguranje vama važnog iskustva; da biste nam pomogli da bolje razumijemo vaše potrebe i očekivanja, a samim time i poboljšamo svoje usluge, proizvode i marke.

· Ažuriranje popisa kontakata s kojima ne kontaktiramo ako ste zatražili da ne kontaktiramo s vama;

· Pravne osnove

Za zadržavanje vaših podataka na popisu kontakata s kojima ne kontaktiramo ako ste zatražili da vam ne šaljemo izravne marketinške materijale.

Pretraživanje na mreži

Informacije prikupljene pomoću kolačića ili sličnih tehnologija („Kolačići”*) tijekom pretraživanja web-mjesta/aplikacija novalica.com i/ili web-mjesta/aplikacija trećih osoba.

Informacije o posebnim Kolačićima preuzetima s navedenog web-mjesta/aplikacije potražite u odgovarajućoj tablici kolačića. /insert link to the Cookie Table/

* Kolačići su male tekstne datoteke koje se pohranjuju na uređaj (računalo, tablet ili mobilni telefon) dok pretražujete internet, uključujući web-mjesta novalica.com

Ovisno o učestalosti naše interakcije podaci mogu uključivati:

· Podatke o vašoj upotrebi naših web-mjesta/aplikacija:

· Podrijetlo;

· Detalje prijave;

· Stranice koje ste posjetili;

· Videozapise koje ste pogledali;

· Oglase koje dodirnete ili na koje kliknete;

· Proizvode koje pretražujete;

· Lokaciju;

· Trajanje posjeta;

· Proizvode koje ste odabrali za stvaranje košarice.

Tehničke informacije:

· IP adresu;

· informacije preglednika;

· informacije o uređaju.

Jedinstveni identifikator dodijeljen svakom posjetitelju i datum prestanka važenja identifikatora.

Kad je potrebno, upotrebljavamo Kolačiće s ostalim osobnim podacima koje ste prethodno podijelili s nama (kao što su prethodne kupnje ili pretplata na e-letak) u sljedeće svrhe:

· Da bismo osigurali ispravan rad web-mjesta/aplikacije:

o ispravan prikaz sadržaja;

o stvaranje i pamćenje košarice;

o stvaranje i pamćenje prijave;

o personaliziranje sučelja kao što je odabir jezika;

o parametri uređaja, uključujući razlučivost zaslona itd.;

o poboljšanje web-mjesta/aplikacija, npr. ispitivanjem novih zamisli.

· Da bismo osigurali da je web-mjesto/aplikacija pouzdana i sigurna i da bismo vas zaštitili od prevare ili zloupotrebe naših web-mjesta ili usluga, na primjer tijekom otklanjanja poteškoća.

· Za prikupljanje statističkih podataka:

o Za izbjegavanje spremanja istog posjetitelja dvaput;

o Za upoznavanje s reakcijom korisnika na naše oglašivačke kampanje;

o Za poboljšanje ponude;

o Da bismo saznali kako ste otkrili naša web-mjesta/aplikacije.

· Legitimni interes:

Da bismo vam osigurali ispravna web-mjesta/aplikacije, oglase i obavijesti koji se neprestano poboljšavaju, upotrebljavamo kolačiće koji su (i) ključni za ispravan rad web-mjesta/aplikacija i (ii) koji se upotrebljavaju za zaštitu web-mjesta/aplikacija.

· Za bihevioralno oglašavanje na mreži:

o za prikaz oglasa na mreži za proizvode koji bi vas mogli zanimati na temelju vašeg prethodnog ponašanja;

o za prikaz oglasa i sadržaja na društvenim mrežama.

· Za prilagodbu usluga:

o za slanje preporuka, promidžbenih materijala ili sadržaja na temelju vašeg profila i interesa;

o za prilagođeni prikaz web-mjesta/aplikacija kao što je pamćenje košarice, podataka za prijavu ili jezika, kolačići za prilagođavanje korisničkih sučelja (tj. parametri uređaja, uključujući razlučivost zaslona, font, itd.).

· Za dopuštenje dijeljenja sadržaja na društvenim mrežama (gumbi za dijeljenje namijenjeni prikazu stranice).

· Suglasnost

Za sve ostale kolačiće.

Promotivne radnje

Informacije prikupljene tijekom igri, natjecanja, promotivnih ponuda, zahtjeva za uzorcima, anketa.

Ovisno o učestalosti naše interakcije podaci mogu uključivati:

· Ime i prezime;

· Adresu e-pošte;

· Telefonski broj;

· Datum rođenja;

· Spol;

· Kućnu adresu;

· Osobni opis ili preferencije;

· Profil na društvenoj mreži (na kojem upotrebljavate podatke za prijavu putem društvenih mreža ili dijelite ove osobne podatke s nama);

· Ostale informacije o sebi koje ste podijelili s nama (npr. putem stranice „My Account” (Moj račun), kontaktiranjem s nama, pružanjem vlastitog sadržaja kao što su fotografije ili recenzije, postavljanjem pitanja putem funkcije čavrljanja dostupne na nekim web-mjestima/aplikacijama ili sudjelovanje u natjecanju, igri ili anketi).

· Za dovršavanje radnji koje ste zatražili, na primjer upravljanje sudjelovanjem u natjecanjima, igrama i anketama, uključujući uzimanje u obzir povratnih informacija i prijedloga;

· Izvršenje ugovora

Za pružanje usluge koju ste zatražili.

· U statističke svrhe.

· Legitimni interes

Da biste nam pomogli da bolje razumijemo vaše potrebe i očekivanja, a samim time i poboljšamo svoje usluge, proizvode i marke.

· Za slanje promidžbenih sadržaja (ako ste to zatražili)

· Suglasnost

Za izravno slanje promidžbenih sadržaja.

Korisnički generirani sadržaj

Informacije prikupljene prilikom objave sadržaja na jednoj od naših platformi društvenih mreža ili prilikom prihvaćanja zahtjeva za ponovnom upotrebom sadržaja koji ste objavili na našim platformama društvenih mreža.

Ovisno o učestalosti naše interakcije podaci mogu uključivati:

· Ime i prezime ili pseudonim;

· Adresu e-pošte;

· Fotografije;

· Osobni opis ili preferencije;

· Profil na društvenoj mreži (na kojem upotrebljavate podatke za prijavu putem društvenih mreža ili dijelite ove osobne podatke s nama);

· Ostale informacije o sebi koje ste podijelili s nama (npr. putem stranice „My Account” (Moj račun), kontaktiranjem s nama, pružanjem vlastitog sadržaja kao što su fotografije ili recenzije ili pak postavljanjem pitanja putem funkcije čavrljanja dostupne na nekim web-mjestima/aplikacijama).

· U skladu s određenim uvjetima i odredbama koje se prihvatili:

o Za objavljivanje vaših recenzija ili sadržaja;

o Za promidžbu proizvoda.

· Suglasnost

Za ponovnu upotrebu sadržaja kojeg ste objavili na mreži.

· U statističke svrhe.

· Legitimni interes

Da biste nam pomogli da bolje razumijemo vaše potrebe i očekivanja, a samim time i poboljšamo te unaprijedimo svoje usluge, proizvode i marke.

Upotreba aplikacija i uređaja

Informacije prikupljene tijekom upotrebe aplikacija i/ili uređaja.

Ovisno o učestalosti naše interakcije podaci mogu uključivati:

· Ime i prezime;

· Adresu e-pošte;

· Lokaciju;

· Datum rođenja;

· Osobni opis ili preferencije;

· Fotografiju;

· Podatke o dobrobiti uključujući boju kože, tip kože/kose

· Geolokaciju;

Za

· Pružanje usluge koju ste zatražili (na primjer, virtualno isprobavanje proizvoda, kupnja proizvoda putem aplikacije ili web-mjesta e-trgovine; savjeti i obavijesti u vezi s izlaganjem suncu ili rutinom održavanja kose);

· Analizu značajki vaše dobrobiti i preporuku odgovarajućih proizvoda (uključujući proizvode po mjeri) i rutina;

· Pružanje proizvoda i preporuka rutine;

· Izvršenje ugovora

Za pružanje usluga koje ste zatražili (uključujući analizu algoritma potrebnog za pružanje usluge koju provodi naš tim za istraživanja i inovacije, ako je potrebna).

· Za nadzor i poboljšanje aplikacija i uređaja;

· U statističke svrhe.

· Legitimni interes

Za neprekidno poboljšanje proizvoda i usluga koje odgovaraju vašim potrebama i očekivanjima te u svrhu provođenja istraživanja i osmišljanja inovacija.

Upiti

Informacije prikupljene kad postavljate pitanja (npr. putem korisničke službe) u vezi s markama, proizvodima i njihovoj primjeni.

Ovisno o učestalosti naše interakcije podaci mogu uključivati:

· Ime i prezime;

· Telefonski broj;

· Adresu e-pošte;

· Ostale informacije o sebi koje ste podijelili s nama prilikom upita (mogu uključivati podatke o dobrobiti i zdravlju).

· Za odgovaranje na upite;

Ako je potrebno, da bismo vas povezali s odgovarajućim službama

· Suglasnost

Za obradu upita.

· U statističke svrhe.

· Legitimni interes

Da biste nam pomogli da bolje razumijemo potrebe i očekivanja klijenata, a samim time i poboljšamo svoje usluge, i marke.

o Za provođenje i provjeru poduzetih mjera ako je potrebno.

· Pravne osnove

Za ispunjavanje zakonske obveze nadziranja nepoželjnih učinaka proizvoda.


Profiliranje

Kad šaljemo ili prikazujemo personalizirane obavijesti ili sadržaj, možemo upotrebljavati tehnike koje se smatraju „profiliranjem” (tj. bilo koji oblik automatizirane obrade osobnih podataka koja uključuje upotrebu navedenih podataka za procjenu osobnih aspekata fizičkih osoba, osobito analizu ili predviđanje aspekata koji se odnose na osobne preferencije navedene osobe, njezine interese, ekonomsku situaciju, ponašanje, lokaciju, zdravlje, pouzdanost ili kretanje). To znači da podatke o vama možemo prikupljati u različitim situacijama opisanima u prethodno navedenoj tablici. Unosimo podatke u središnju bazu podataka i analiziramo ih da bismo predvidjeli vaše osobne preferencije i/ili interese.

Na temelju analize šaljemo vam ili prikazujemo obavijesti i/ili sadržaj prilagođen vašim interesima/potrebama.

U određenim okolnostima imate pravo prigovora na upotrebu vaših podataka za „profiliranje”. Pročitajte dio „Vaša prava i izbori” u nastavku.

Tko može pristupiti vašim osobnim podacima?


Ne nudimo niti prodajemo vaše osobne podatke.


Mjesto na kojem pohranjujemo vaše osobne podatke

Prikupljeni podaci mogu se prenijeti na odredište izvan Europskog gospodarskog prostora („EGP-a”) te im se može pristupiti s navedenog odredišta i mogu biti pohranjeni na njemu. Mogu ga obrađivati članovi osoblja koji djeluju izvan EGP-a i rade za nas ili za jednog od naših pružatelja usluga.

Novalica.com prenosi osobne podatke izvan EGP-a samo na siguran način i u skladu sa zakonom. Kako neke zemlje možda nemaju zakone koji uređuju upotrebu i prijenos osobnih podataka, poduzimamo potrebne mjere da bismo osigurali da se treće osobe pridržavaju obveza navedenih u ovim Pravilima. Te mjere mogu uključivati razmatranje standarda privatnosti i sigurnosti i/ili sklapanje odgovarajućih ugovora (koji se temelje na predlošku kojeg je usvojila Europska komisija i koji je dostupan ovdje).

Za dodatne informacije obratite nam se pomoću dijela „Kontakt” u nastavku.

 

Koliko dugo pohranjujemo vaše osobne podatke

Vaše osobne podatke pohranjujemo samo dok su nam potrebni u svrhe u koje ih pohranjujemo, da bismo ispunili vaše potrebe ili zakonske obveze.

Da bismo odredili razdoblje zadržavanja podataka vodimo se sljedećim kriterijima:

 • Ako sudjelujete u promotivnoj ponudi, pohranjujemo vaše osobne podatke u trajanju promotivne ponude;
 • Ako nam se obratite s upitom, pohranjujemo vaše osobne podatke u razdoblju potrebnom za obradu upita;
 • Ako stvarate korisnički račun, pohranjujemo vaše osobne podatke dok ne zatražite brisanje računa ili nakon razdoblja neaktivnosti (ne postoji aktivna interakcija s markama) određenog u skladu s lokalnim propisima i smjernicama;
 • Ako ste pristali na izravan marketing, pohranjujemo vaše osobne podatke dok ne otkažete pretplatu ili ne zatražite brisanje pretplate, ili pak nakon razdoblja neaktivnosti (ne postoji aktivna interakcija s markama) određenog u skladu s lokalnim propisima i smjernicama;
 • Kad se kolačići pohranjuju na vaše računalo, pohranjujemo ih dok služe svrsi (npr. u trajanju sesije za kolačiće košarice ili ID-ja kolačića) ili u trajanju određenom u lokalnim propisima i smjernicama;

Možemo zadržati neke vaše osobne podatke u svrhu ispunjavanja svojih zakonskih i regulatornih obveza, kao i u svrhu upravljanja svojim pravima (na primjer ostvarivanje prava na sudovima) ili prikupljanja statističkih podataka i vođenja evidencije.

Kad nam vaši osobni podaci više nisu potrebni, uklanjamo ih iz sustava i arhiva ili ih pretvaramo u anonimne podatke tako da vas više ne možemo identificirati.

 

Jesu li vaši osobni podaci sigurni?

Obvezni smo štititi vaše osobne podatke i poduzimati potrebne mjere da bismo osigurali njihovu zaštitu. Ugovorno obvezujemo pouzdane treće osobe koje obrađuju vaše osobne podatke da čine to isto.

Uvijek dajemo sve od sebe da bismo zaštitili vaše osobne podatke i nakon što ih primimo strogim postupcima i sigurnosnim značajkama trudimo se spriječiti neovlašteni pristup podacima. Kako prijenos podataka putem interneta nije sasvim siguran, ne možemo garantirati sigurnost podataka poslanih na našu stranicu. Svaki prijenos kao takav izvršavate na vlastitu odgovornost.

 

Poveznice na stranice trećih osoba i prijavu putem društvenih mreža

Naša web-mjesta s vremena na vrijeme mogu sadržavati poveznice na web-mjesta i s web-mjesta naših partnerskih mreža, oglašivača i podružnica. Ako putem poveznica posjetite bilo koje od ovih web-mjesta, imajte na umu da ta web-mjesta imaju svoja pravila privatnosti i da mi nismo nadležni ni odgovorni za njih. Pročitajte pravila prije nego pošaljete osobne podatke tim web-mjestima.

Možemo vam ponuditi i mogućnost prijave putem društvenih mreža. Ako se prijavite putem društvenih mreža, imajte na umu da s nama dijelite podatke o profilu ovisno o postavkama platforme određene društvene mreže. Posjetite platformu društvene mreže u pitanju i pregledajte pravila privatnosti da biste razumjeli koje osobne podatke dijelite i upotrebljavate u ovom kontekstu.

 

Društvene mreže i korisnički generirani sadržaj

Neka naša web-mjesta i aplikacije dopuštaju korisnicima objavu vlastitog sadržaja. Nemojte zaboraviti da je sav sadržaj koji objavite na platformama naših društvenih mreža dostupan javnosti te stoga budite oprezni prilikom dijeljenja određenih osobnih podataka kao što su financijske informacije ili detalji adrese. Nismo odgovorni ni za kakve postupke drugih pojedinaca u slučaju objave osobnih podataka na našim platformama društvenih mreža te preporučujemo da ne dijelite takve podatke.

VAŠA PRAVA I IZBORI

Novalica.com poštuje vaše pravo na privatnost: važno je da možete upravljati svojim osobnim podacima. Imate sljedeća prava:

Vaša prava

Što to znači?

Pravo na informiranost

Imate pravo primati jasne, transparentne i lako razumljive informacije o tome kako upotrebljavamo vaše osobne podatke i prava. Zbog toga vam u ovim Pravilima pružamo potrebne informacije.

Pravo pristupa

Imate pravo pristupiti svojim osobnim podacima koje ste nam dali (podvrgnuto određenim ograničenjima).

Moguća je naplata značajne naknade uzimajući u obzir administrativne troškove pružanja informacija.

Ako su zahtjevi očigledno neutemeljeni, pretjerani ili učestali, možemo odbiti postupiti po zahtjevu.

Za ostvarenje prava na pristup obratite nam se pomoću detalja u nastavku.

Pravo na ispravak

Imate pravo zatražiti ispravljanje osobnih podataka ako su neispravni ili nevažeći i/ili njihovo dopunjavanje ako su nepotpuni.

Za ostvarenje prava na pristup obratite nam se pomoću detalja u nastavku. Ako imate korisnički račun, moći ćete jednostavnije ispraviti svoje podatke pomoću funkcije „Moj račun”.

Pravo na brisanje / pravo na zaborav

U nekim slučajevima imate pravo zatražiti brisanje ili uklanjanje osobnih podataka. Napominjemo da to nije apsolutno pravo jer možemo imati pravne ili legitimne osnove za zadržavanje vaših osobnih podataka.

Ako želite da izbrišemo vaše osobne podatke, obratite nam se putem detalja u nastavku.

Pravo na prigovor na izravan marketing, uključujući profiliranje

Možete otkazati pretplatu ili odustati od primanja izravnih promidžbenih sadržaja u bilo kojem trenutku.

To je najjednostavnije učiniti klikom na poveznicu za „otkazivanje pretplate” u bilo kojoj poruci e-pošte ili putem promidžbenih sadržaja koje smo vam poslali. Možete nam se obratiti i putem kontaktnih podataka u nastavku.

Ako želite uložiti prigovor na profiliranje, obratite nam se putem detalja u nastavku.

Pravo na povlačenje suglasnosti na obradu podataka temeljenu na suglasnosti u bilo kojem trenutku

Suglasnost na obradu podataka možete povući kad se obrada podataka temelji na vašoj suglasnosti. Povlačenje suglasnosti ne utječe na zakonitost obrade na temelju suglasnosti prije njezina povlačenja. U tablici u dijelu „koje podatke prikupljamo i kako ih upotrebljavamo”, a posebno u stupcu „Koja je pravna osnova za upotrebu vaših osobnih podataka?” definiramo u kojim se slučajevima obrada podataka temelji na vašoj suglasnosti.

Ako želite uložiti prigovor s ciljem povlačenja suglasnosti, obratite nam se putem detalja u nastavku.

Pravo na prigovor na obradu temeljenu na legitimnim interesima

Obradi podataka možete prigovoriti u bilo kojem trenutku kad se obrada podataka temelji na legitimnim interesima. U tablicama u dijelu „koje podatke prikupljamo i kako ih upotrebljavamo”, a posebno u stupcu „Koja je pravna osnova za upotrebu vaših osobnih podataka?” definiramo u kojim se slučajevima obrada podataka temelji na legitimnim interesima.

Za ulaganje prigovora obratite nam se pomoću detalja u nastavku.

Pravo na podnošenje pritužbe nadzornom tijelu

Imate pravo obratiti se tijelu za zaštitu podataka vaše zemlje da biste podnijeli pritužbu o zaštiti podataka i načinu provedbe pravila privatnosti novalica.com.

Ne ustručavajte se obratiti nam se putem detalja u nastavku prije podnošenja pritužbe nadležnom tijelu za zaštitu podataka.

Pravo na prenosivost podataka

Imate pravo pomicati, kopirati ili prenositi podatke iz naše baze podataka u drugu bazu podataka. Ovo pravo odnosi se samo na podatke koje ste nam pružili temeljem ugovora ili suglasnosti i ako se obrada provodi automatiziranim putem. U tablicama u dijelu „koje podatke prikupljamo i kako ih upotrebljavamo”, a posebno u stupcu „Koja je pravna osnova za upotrebu vaših osobnih podataka?” definiramo u kojim se slučajevima obrada podataka temelji na izvršenju ugovora ili suglasnosti.

Za više detalja obratite nam se pomoću kontaktnih podataka u nastavku.

Pravo ograničenja

Imate pravo zatražiti ograničenje obrade vaših podataka. Ovo pravo ograničava obradu vaših podataka, što znači da ih možemo pohranjivati, ali ih ne možemo upotrebljavati niti dodatno obrađivati.

Odnosi se na ograničene okolnosti koje su propisane Općom uredbom o zaštiti podataka i popisane u nastavku:

 • ispitanik (tj. vi) osporava točnost osobnih podataka na razdoblje kojim se voditelju obrade omogućuje provjera točnosti osobnih podataka;
 • obrada je nezakonita i ispitanik (tj. vi) se protivi brisanju osobnih podataka te umjesto toga traži ograničenje njihove uporabe;
 • voditelju obrade (tj. novalica.com) osobni podaci više nisu potrebni za potrebe obrade, ali ih ispitanik zahtijeva radi utvrđivanja, ostvarivanja ili obrane zakonskih prava;
 • ispitanik (tj. vi) uložio je prigovor na obradu na temelju legitimnih interesa voditelja obrade očekujući potvrdu o tome nadilaze li legitimni interesi voditelja obrade razloge ispitanika.

Ako želite zatražiti ograničenje, obratite nam se putem detalja u nastavku.

Pravo na isključivanje kolačića

Imate pravo isključiti kolačiće. Internetski preglednici obično su programirani tako da im je prihvaćanje kolačića zadana postavka, ali to možete jednostavno podesiti promjenom postavki svog preglednika.

Mnogi kolačići upotrebljavaju se u svrhu poboljšanja upotrebe ili funkcionalnosti web-mjesta/aplikacija; stoga isključivanje kolačića može onemogućiti upotrebu određenih dijelova web-mjesta/aplikacija kao što se detaljno opisuje u odgovarajućoj Tablici kolačića. 

Ako želite ograničiti ili blokirati sve kolačiće koje uključuju naša web-mjesta/aplikacije (što može onemogućiti upotrebu određenih dijelova web-mjesta) ili druga web-mjesta/aplikacije, možete to učiniti u postavkama preglednika. Saznajte više pomoću funkcije Pomoć u pregledniku. Više informacija potražite na sljedećim poveznicama:

http://www.aboutcookies.org/;

 

Za obradu vašeg zahtjeva možda ćemo zatražiti potvrdu identiteta.

KONTAKT


Ako imate pitanja ili nedoumice o tome kako postupamo s vašim osobnim podacima i kako ih upotrebljavamo ili biste htjeli ostvariti prethodno navedena prava, obratite nam se na  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .